Följ oss          |    Nyhetsbrev

Vi på Skånska Operan

Ola Hörling - Operadirektör & Regissör

Med musikalartistutbildning från Balettakademin i Göteborg har Ola utforskat det mesta inom musik och musikal. Han har uppträtt på Nöjesteatern, Galateatern och Fredriksdalsteatern, dansat i Eurovision Song Contest, regisserat och koreograferat operor, musikaler, dansföreställningar, barnteater, fars och revy de senaste 28 åren, skrivit en opera och sex musikaler och översatt flera verk. Driver UnderhållningsPatrullen och Skånska Operan.

Åsa Jensen - Operadirektör & Producent

Åsa är utbildad i företagsekonomi, drama-teater-film, medie- och kommunikationsvetenskap, teatervetenskap, kulturadministration och scenkonstproduktion vid Lunds Universitet, Malmö Högskola och Stockholms konstnärliga högskola. Tillsammans med Ola Hörling driver hon Skånska Operan. Hon har även jobbat på bl a Expressteatern, Kulturhuset Barbacka och som kulturutvecklare i Ystads kommun. Drev tidigare UnderhållningsPatrullen tillsammans med Ola. Återfinns nu även som projektledare på Visit Lund.

Maria Ingemarsson Berg - Musikaliskt ansvarig

Maria arbetar som pianist på operaprogrammet på Högskolan för scen och musik i Göteborg. Tidigare har hon under många år arbetat som frilanspianist med Göteborg som bas, och då bland annat på GöteborgsOperan, Högskolan för scen och musik, Läckö slottsopera, SmålandsOperan och med MusikTeaterVerket. Sedan några är tillbaka är hon musikaliskt ansvarig på Skånska Operan. Den samtida musiken har också varit viktig och under 10 år var Maria en av medlemmarna i ensemblen Göteborgs Kammarsolister.

Fredrika Lilius - Kostymör

Stenebyskolan har bidragit till Fredrikas gedigna kunnande inom mode, tyger och sömnad. Hon gör sin elfte säsong som kostymör hos Skånska Operan men har även arbetat med UnderhållningsPatrullen, Lunds musikteater och som kostymassistent på Malmö Stadsteater och Malmö Opera.

Ludvig Uppman - Ljusdesign & allmän support

Ludvig kan stoltsera med ett brett utbildningsspektra, med studier i bl a filosofi, psykologi, ekonomi, entreprenörskap och lite övrigt plockgodis från universiteten. Man hittar honom oftast bakom eller mitt emot scenen med ljuset, som ljusdesigner och ljustekniker.

Rigmor Grönwall - Scenograf

Utbildad musikalartist som glidit över till scenograf. Som scenograf har Rigmor gjort allt ifrån Djungelboken, Mästerkatten & Shrek till halloweenrum, lekrum, Dickens London och skulpterade jättebajskorvar. Till UnderhållningsPatrullen har hon gjort scenografi till Guys and dolls och Alice i Underlandet och hos oss på Skånska Operans har hon gjort scenografi till Trollflöjten och rekvisita till Tosca.

Matilde Jensen - Turnéledare

Matilde har gått danslinjen på Lunds dans och musikalgymnasium. Hon har arbetat som produktionsassistent på Malmö Opera, UnderhållningsPatrullen och Skånska Operan. Matilde har haft blandade jobb inom restaurang, vikarierat på förskola och grundskola samt arbetat som teatervärd på Lunds Stadsteater. Hon har även tävlat i salsa/samba och det senaste året har hon befunnit sig på resande fot i världen.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå