Följ oss          |    Nyhetsbrev

Skånska Operans vänner

Skånska Operans vänner söker volentärer!

Vi söker volentärer till sommarens föreställningar av Lucia di Lammermoor som t ex kan hjälpa oss med att sälja program, lotter och släppa in publik. Det här skulle vara ett stort steg framåt för vår verksamhet och lätta på arbetsuppgifterna för våra medverkande. Vi hoppas hitta 2 personer per föreställning som då erhåller fribiljetter till densamma, samtidigt som man gör en kulturgärning. Är du/ni sugna? Hör av er till asa@skanskaoperan.nu så berättar vi mer!

Skånska Operans motto sedan starten för 26 år sedan har alltid varit Opera åt folket!. Många har upptäckt opera via oss, vilket vi är enormt stolta över och många kommer troget tillbaka till oss år efter år, vilket vi förstås också är otroligt tacksamma för. Nu finns det en ganska stor skara som man skulle kunna benämna som Skånska Operans vänner. Vi tänkte att detta är nåt vi borde ta fasta på. Man ska vara rädd om sina vänner och vi värdesätter våra.

Vi har nu har hamnat i en besvärlig situation då vi i år inte fick något stöd från Statens Kulturråd och bestämde oss därför för att starta en stödförening för att kunna fortsätta i samma färdriktning som hittils. Vi vill fortsätta spela opera på vårt vis, på svenska med publiken nära skådespelet. Vi vill kunna vara traditionella istället för experimentella. Vi vill kunna välja klassiska verk som berör och når en stor publik. Vi vill att de konstnärliga valen ska vara våra!

Vi har alltid satt den konstnärliga ribban högt och vi tycker oss ha nått upp till våra ambitioner. Många är de unga sångare som börjat hos oss och sedan gått vidare till framgångsrika karriärer. Vi vill kunna fortsätta göra opera med samma krav på kvalitet som vi genom åren förstått att vår publik värdesätter på samma sätt som vi. För att inte behöva höja biljettpriset ohemult mycket eller behöva göra kvalitativa eftergifter vänder vi oss nu till våra vänner.

Utöver ekonomisk stöd så kommer föreningen Skånska Operans vänner att möjliggöra för de som genom åren framfört erbjudande om praktisk hjälp av olika slag att enkelt kunna bidra med detta. Vi hoppas även att vi framåt kan ordna arrangemang & erbjudande för våra vänner. Det här kan bli så mycket och vi hoppas att Ni vill vara med på resan.

Så: Bli medlem i Skånska Operans vänner, medlemsavgiften för privatpersoner är 100 kr/år och för föreningar/företag 1000 kr/år. Inbetalning görs till bg: 5502-7072, ange "Medlemskap Skånska Operans vänner", namn, adress och mail.

Ditt medlemskap och stöd gör skillnad!! Vi ses i sommar och nästa sommar!

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå